Kup kalendarz cegiełkę

Kalendarz Labrador Retriever 2015

Labrador

Już po raz dwunasty trafia do Państwa rąk kalendarz Labrador retriever w całości poświęcony psom tej rasy.

Jego wydawcą jest poznańska Fundacja na rzecz Osób Niewidomych Labrador Pies Przewodnik, której celem statutowym jest szkolenie i nieodpłatne przekazywanie osobom niewidomym psów przewodników.

Po jedenastu latach działalności możemy pochwalić się trzydziestoma wyszkolonymi psami przewodnikami pracującymi na terenie całej Polski. Po pomyślnie przeprowadzonym przez IGDF audycie Fundacja otrzymała certyfikat potwierdzający spełnianie standardów Federacji, ważny do końća 2018 r.

Od czerwca 2014 r. w ramach programu "Labrador dla Niewidomego" rozpoczęliśmy współpracę z Pańśtwowym Funduszem Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, który sfinansował szkolenie specjalistyczne trzech psów oraz zakup i szkolenie kolejnych pięciu. Nasi współpracownicy uczestniczyli w licznych spotkaniach promujących Fundację i ideę psa przewodnika. Wszędzie spotykaliśmy się z ogromną życzliwością i zainteresowaniem.

Przekazując ten Kalendarz tradycyjnie już dziękujemy wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do powstania obecnej edycji przekazując nieodpłatnie przepiękne fotografie. Dziękujemy również wszystkim darczyńcom, którzy w różnych formach wspierali Fundację. Pragniemy zapewnić, iż zarówno darowizny jaki i dochód ze sprzedaży Kalendarza zostaną wykorzystane zgodnie z ich przeznaczeniem.