Akca charytatywna VET RIDERS 2011

2011-07-26

Tradycyjnie, jak co roku, na zlocie motorowym lekarzy weterynarii VET RIDERS 2011 w dn. 24-26.06.2011 r., w hotelu Wolin w Międzyzdrojach, przeprowadzona została akcja charytatywna. Organizatorem w tym roku był Andrzej Ostrowski, polski dystrybutor systemu LYSSETKY - (identyfikacja psów szczepionych p/wściekliźnie) i organizator VET RIDERS 2011 lek. wet. Janusz Lemański. Akcja nosi tytuł „WEŹ SERCE - DAJ SERCE!!!” i będzie kontynuowana w tym i następnym roku. W sobotni wieczór, w trakcie uroczystego bankietu zebraliśmy 1313,50 zł. a od jednego z lekarzy ze Zlotu na utworzone na ten cel konto bankowe (50 1020 5558 1111 1410 9490 0939) wpłynęło jeszcze 342,00 zł. Łączna kwota (1655,50 zł) została przekazana do poznańskiej Fundacji LABRADOR Pies Przewodnik (KRS 0000153064), która od roku 2003 zajmuje się szkoleniem i przekazywaniem labradorów-przewodników do osób potrzebujących. Wszystkim darczyńcom serdecznie dziękujemy!!! Dziękujemy również wydawcy „Weterynarii w Praktyce” za objęcie Akcji patronatem medialnym. Andrzej Ostrowski