Fundacja podczas Wielkiej Orkiestry w Szczecinie

2010-01-19

Po raz trzeci Fundacja, wolontariusze i labradory czynnie uczestniczyli w Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy. Tym razem byliśmy liczniejsi, niż poprzednio. Dzięki życzliwości i zrozumieniu naszej idei przez Dyrekcję Centrum Handlowego GALAXY w Szczecinie na głównej scenie prezentowały się: Coffee i Irawadi w asyście niewidomych oraz Samba, Trini, Norek i Rock z  wolontariuszami. Fundację reprezentowała jak zawsze Wioleta Gawłowska. Poza tym Rock i Samba towarzyszyły kwestującym, co przełożyło się m.in. na nieco większe datki do puszek. Po oficjalnej prezentacji wszystkie psy wraz z opiekunami były dostępne każdemu zainteresowanemu w głównym holu Centrum Handlowego. Trzeba przyznać, że stanowiły silny magnes przyciągający wszystkich przechodzących. My - wolontariusze - mieliśmy też okazję przekazać zainteresowanym sporo wiadomości na temat Fundacji, wychowania psów i  celu, jaki wspólnie chcemy osiągnąć. W międzyczasie rozdane zostały w dużej ilości ulotki Fundacji (rozdający to młodzież nie związana z Fundacją).

Organizatorzy WOŚP CH GALAXY bardzo serdecznie zapraszają Fundację do udziału w kolejnej WIelkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy.

Aleksandra Namiotko (wolonatriusz Fundacji)