Grudzień 2003

2004-04-20

Zamykając pierwszy rok działalności Fundacji życzymy Przyjaciołom, a także sobie samych sukcesów i wszystkiego najlepszego. Z okazji Świąt Bożego Narodzenia Zarząd i Rada wraz z Pracownikami Fundacji życzą wszystkim naszym Szanownym Sympatykom wszelkiej pomyślności, zdrowia i szczęścia wśród bliskich. Uruchomiliśmy stronę internetową www.fundacja.labrador.pl zapraszamy do korzystania. W dniu 17 grudnia, przybyła do Fundacji suczka-show girl, w planie ma być fundacyjnym psem hodowlanym. Jej opiekunem jest Gabriela Prus - instruktorka. Pies przebywać będzie w Łodzi. Suczka wabi się Westa. W dniu 6.12.03. w Auli Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu odbył się uroczysty koncert z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza. Jego organizatorem było Wielkopolskie Stowarzyszenie Wolontariuszy Opieki Paliatywnej i Hospicyjnej „Hospicjum Domowe” oraz Prezydent Miasta Poznania. W gronie zaproszonych gości znaleźli się także wolontariusze i Zarząd Fundacji Labrador - Pies Przewodnik. Koncert uświetnili Joanna Rawik oraz Jacek Wójcicki, a towarzyszyła im Orkiestra Symfoniczna Le Quattro Staggioni pod batutą Tadeusza Żmijewskiego. Nawiązanie współpracy przy sprzedaży Kalendarzy Labrador 2004 z EMPIK sp. z o. o. - Kalendarze są już do nabycia w Szczecinie w obu sklepach! W poznańskiej telewizji lokalnej TELESKOP w dniu 02.12.03 wyemitowany został krótki reportaż o akcji Fundacji „Tu można wejść…” . Akcja ta ma na celu przekonanie właścicieli sklepów, lokali gastronomicznych, pracowników urzędów i innych miejsc publicznych do otwarcia drzwi swoich lokali dla psów przewodników i ich opiekunów. Jeszcze tak wiele osób nie wpuszczając psa nie wpuszcza tym samym człowieka!